Reunió de Som Alternativa i Procés Constituent


El dijous 26 de juliol del 2018, ens hem reunit membres de la coordinadora de Procés Constituent i de Som Alternativa. L'objectiu de la reunió era posar en comú les respectives anàlisis de la situaciópolítica actual i establir estratègies de treball de cara al futur.

Hem constatat els següents punts d'acord:
  1. Els fets d'octubre i la seva resolució (on el republicanisme no va ser capaç de concloure el seu programa polític i on el règim del 78 ha perdut gran part de la poca credibilitat que li quedava a Catalunya) ens obliguen, com a societat, a repensar estratègies, línies de discurs, i sobretot, d'acció.
  2. La necessitat de constituir un "bloc republicà" que pugui unir la ciutadania -siguin independentistes o no- perquè comparteixi la determinació de treballar per una Catalunya que pugui autodeterminar-se, entenent l'1-O i el 3-O com a materialització d'aquesta aliança i com a camí a seguir. A més de la necessitat d'implicar-se en les lluites socials, la multiconsulta o multirreferèndum i el procés constituent.
  3. La necessitat que aquestes propostes es treballin en espais amplis, que permetin construir estratègies de treball clares i obertes. Cal recuperar la connexió entre institucions i ciutadania mobilitzada. Deixar la iniciativa en mans dels partits i les institucions és un retrocés en tots els àmbits de lluita.
A banda d'aquestes consideracions, a la reunió hem tractat sobre la necessitat de treballar conjuntament de cara a les eleccions municipals del 2019. Entenem aquesta fita electoral com una oportunitat per seguir construint mobilització, ruptura institucional i participació. Són una oportunitat perquè els municipis siguin escola de democràcia real, deliberativa, participativa.

Per últim, la reunió ha servit per coordinar-nos de cara als actes de l'11 de setembre i les accions amb motiu del primer aniversari de l'1-O.

Reunió de Som Alternativa i Procés Constituent Reunió de Som Alternativa i Procés Constituent Reviewed by Alternativa on julio 26, 2018 Rating: 5
Con tecnología de Blogger.