“Cal un front republicà i antimonàrquic més enllà de l’independentisme”

Membres de l’Associació Som Alternativa s’han reunit aquest dimarts 31 de juliol amb el president de la Generalitat Quim Torra.

Una representació de l’Associació Som Alternativa, formada per Albano Dante Fachin, Laura Haba i Marta Sibina, s’ha reunit aquest dimarts amb el president de la Generalitat, Quim Torra, en el marc d’una ronda de contactes que l’associació està duent a terme amb les diferents forces polítiques i socials catalanes amb l’objectiu de compartir la seva visió del moment polític que viu Catalunya. Després de les reunions mantingudes la setmana passada amb representants del Procés Constituent i de la CUP Nacional, Som Alternativa ha traslladat al president de la Generalitat les idees expressades al comunicat de l’associació del passat 2 de juliol.

En primer lloc, Som Alternativa ha posat sobre la taula la necessitat d’establir una estratègia clara en un moment polític marcat per la incertesa. Una estratègia que passa, per Som Alternativa, per construir un “front republicà que treballi per acabar amb la Monarquia i el Règim del 78”. Som Alternativa ha traslladat al president que mantenen la seva aposta per un referèndum pactat amb l’Estat com a millor solució al moment polític català. “Lamentablement, però, aquest referèndum pactat avui només és un desig i no una realitat política tangible” han assegurat els representants de l’associació. “Davant la constatació que el PSOE no té cap intenció de reconèixer la sobirania del poble de Catalunya és imprescindible continuar fent força des de Catalunya. Si algún dia s’arriba a pactar un referèndum no serà per una concessió de l’Estat sinó perquè la força de milions de catalanes i catalans no deixin una altra opció”. En aquest sentit, els representants de Som Alternativa han traslladat al president la convicció que aquest Front Republicà ha d’incloure tant a independentistes com a forces polítiques i organitzacions compromeses amb l’autodeterminació de Catalunya. “A Catalunya som majoria els que no volem un rei i els que ens sentim republicans i per això és urgent trobar una estratègia conjunta per derribar el Règim del 78” ha afirmat Albano Dante Fachin a la roda de premsa posterior a la trobada. Per això, durant la reunió, els membres de Som Alternativa han traslladat al president la seva preocupació per la sensació que actualment es troba a faltar un full de ruta compartit per part de les forces republicanes. Segons Fachin, “és urgent que el president com a màxima autoritat del país convoqui a les forces republicanes per trobar punts d’acord i poder aprofundir en allò que milions de persones van expressar l’1 i el 3 d’octubre” i ha recordat que “l’1 i el 3 d’octubre van ser centenars de milers les persones que, sense ser independentistes, van fer front a la violència de l’Estat i van actuar de manera decidida per fer realitat l’autodeterminació del poble català”.

En segon lloc, s’ha traslladat al president la necessitat d’establir amb claredat un calendari polític clar en defensa dels drets socials. Segons Som Alternativa, “la millor manera d’enfortir el republicanisme a Catalunya és mitjançant polítiques que assegurin drets socials i polítics a les persones que viuen a Catalunya i l’única manera de fer república és que el Govern faci tot el que estigui a les seves mans per enfortir sectors bàsics com la sanitat pública i l’ensenyament, entre d’altres. Si alguna cosa bona té haver acabat amb el 155 és que el Govern té a les seves mans la possibilitat de demostrar, des d’avui mateix, la seva implicació en la millora de la vida de la gent. En la mesura en què això es dugui a terme, les majories seran inapelables”. Així ha emplaçat al president a fer servir totes les eines a l’abast del Govern per “fer república a cada hospital, a cada escola i a cada barri”.

En aquest sentit, des de Som Alternativa s’ha traslladat al president l’oportunitat política que pot suposar que la Generalitat, com a institució, faci un recolçament polític públic i actiu als molts moviments populars i de lluita que tenen lloc a la resta de l’Estat. “Com a actor polític la Generalitat té una oportunitat d’or a l’hora d’enviar un missatge de solidaritat i suport a tots els espais que, també a l’Estat espanyol treballen per acabar amb el Règim del 78. Les consultes per la república organitzades a diversos indrets de l’Estat, les lluites dels murcians contra el mur de l’AVE, la lluita dels jornalers andalusos per unes condicions dignes o la defensa de polítiques d’acollida i de denúncia de vulneracions de drets humans a la Frontera Sur haurien de ser enteses perl Govern de la Generalitat com lluites aliades i ser recolzades políticament”.
“Cal un front republicà i antimonàrquic més enllà de l’independentisme” “Cal un front republicà i antimonàrquic més enllà de l’independentisme” Reviewed by Alternativa on julio 31, 2018 Rating: 5
Con tecnología de Blogger.