Comunicat 21D

Catalunya viu moments polítics excepcionals. La convocatòria d’eleccions mitjançant l’aplicació intolerable de l’article 155, l’empresonament d’opositors al Règim del 78, la persecució de treballadors públics, la violència policial exercida contra la població catalana, el creixement interessat i esperonat de discursos d’odi i confrontació de caràcter feixista i, en general, la deriva autoritària i antidemocràtica que es viu a l’Estat espanyol, obliga a totes les forces de caràcter democràtic a fer front comú, sense cap mena d’ambigüitat ni equidistància. Més enllà de les diferències polítiques que existeixen al si de la societat catalana, la resposta política davant la convocatòria del 21D, no pot ser neutral, de cap manera, entre la voluntat de milions de persones i l’aplicació del 155.


Des de Som Alternativa, hem treballat al llarg d’aquestes últimes setmanes amb l’objectiu de posar sobre la taula aquestes reflexions i explorar la possibilitat d’una resposta política a l’altura del moment. Partíem de la base que la societat catalana no es divideix, com alguns pretenen, entre independentistes i no independentistes, sinó entre aquells que creuen que els conflictes polítics s’han de resoldre políticament i donant la veu a la gent. Un escenari que, lamentablement, avui dia ha topat amb un mur infranquejable que només es pot superar des de la ruptura i la radicalitat democràtica que tan bé van exercir milions de persones els dies 1 i 3 d’octubre.


La convocatòria d’eleccions per part del Govern de l’Estat forma part d’una evident maniobra d’imposar ritmes contraris als consensos i a la capacitat de construcció de majories, establint un calendari i uns temps que han impedit de facto coordinar una resposta conjunta a l’altura de l’excepcionalitat del moment.


Sigui com sigui, entenem que el moment actual exigirà, també després del 21D, seguir construint espais de lluita, de defensa radical de la democràcia. Una defensa que, més enllà del Parlament, passa indefectiblement per construir i organitzar-se en l'àmbit municipal, poble a poble, barri a barri i braç a braç. Això a partir del 22D. Avui i fins al 21D seguirem fent campanya contra el 155 i els seus valedors. Per la dignitat i la igualtat, seguim.

P.D. Vam néixer per parlar molt clar quan calia parlar molt clar, que ningú dubti que seguirem parlant igual de clar. Estigueu atentes.


Comunicat 21D Comunicat 21D Reviewed by Alternativa on noviembre 15, 2017 Rating: 5
Con tecnología de Blogger.